Tortell de Reis

Aquesta vegada no faig tard. Deixo amb temps la recepta del tortell de reis i així podeu practicar. L’any passat va ser la primera vegada que el vaig fer, i tot i que porta bastanta feina, us asseguro que val la pena fer-lo.

Segons la tradició, a la massa, s’ha d’amagar una figureta de rei i una fava. Qui troba la fava haurà de pagar el tortell i qui troba la figureta serà coronat rei.

Ah ! i no us oblideu de fer la carta als reis amb temps ! :-)

Bon profit !

Ingredients:

650 grs. farina de força
250 ml llet
25-30 grs. llevat fresc
120 grs. sucre
120 grs. mantequilla (pomada)
2 ous + 1 rovell
10 grs. sal
3 culleradetes d’aigua d’azahar
3 culleradetes de rom
pell ratllada 1 llimona i 1 taronja
Per decorar:
fruita confitada, sucre, 1 ou batut

Per fer la massa:
Primer de tot, barrejar en un bol: una mica de llet (tèbia), 3 cullerades de farina i el llevat desfet. Es tapa i es deixa 1 hora per a que fermenti.
Tamisar la farina en un recipient gran i afegir la resta d’ingredients  amb la massa anterior, i afegint per últim la mantequilla. S’ha d’amassar, durant bastant de temps, fins que la pasta sigui homogènia. Ha de quedar enganxifosa no suelta. Si cal s’afegeix més farina.
Posar tota la massa en una safata o bol i deixar fermentar 2 hores, sense aire (podem tapar amb el film transparent). Passat aquest temps s’ha d’amassar una mica més.
Donar forma al tortell: fer un forat al mig i anar estirant la masa donant-li la forma. Posar a la safata del forn i decorar amb la fruita confitada. Pintar amb l’ou i deixar fermentar 1 hora dins el forn apagat.
Per últim es pinta de nou el tortell i es decora amb el sucre humit. Es posa al forn a 180 graus durant 20 minuts. Hem de vigilar la cocció ja que massa temps farà que el tortell no estigui tant esponjós.
Quan estigui fet treure del forn, i en calent, barnissar-lo amb anís.

Important:

Quan feu la forma del tortell, feu el forat ben gran ja que quan fermenta va creixent i veureu que el forat es va fent petit.

Un comentario

  1. Pingback: Tortell de Reis | Celler-Adocse

Replica a Cuinar per als meus Cancelar la respuesta