Panellets de pinyons

Què us haig de dir de la castanyada que no sapigueu… l’única cosa que us puc dir, és que aquesta recepta arriba una mica tard, però, mirem la part positiva: ja la tenim per l’any que ve o per quan ens vingui de gust. Per què els panellets només ens els mengem per Tots Sants ?  No ens agraden tant? Bé, aquí teniu la recepta. A casa només els fem de pinyons. En el cas que ens quedem sense, llavors acabem la massa amb ametlla.

Bon profit !

Ingredients:

1/2 kg de sucre

1/2 kg d’ametlla mòlta

1/2 kg de pinyons (del país, sisplau 🙂 )

Una mica d’ametlla a quadraditos

250 grs. de patata bullida

1 ou per a la massa

2 ous per a pintar

Fer la massa, el dia anterior, de la manera següent: en primer lloc, bullir la patata amb pell. Quan estigui freda pelar i xafar-la amb la forquilla en un bol. Batre l’ou i barrejar-lo amb la patata i el sucre. En un altre bol, tenim l’ametlla mòlta i espolsarem una mica d’aigua (perquè no suï, i s’enganxin els pinyons), i afegir a la massa anterior. Deixar reposar fins l’endemà tapat, a la nevera, amb un drap de cuina net.

Amb la massa feta el dia anterior, fer boletes.

Muntar les clares d’ou a punt de neu i passar-hi les boletes. (S’enganxaran millor els pinyons). Passar les boletes pels pinyons i anar posant-les a la safata del forn. Els panellets els pintarem amb els rovells d’ou i els posarem al forn, pre-escalfat a 180 graus, per dalt i baix. La cocció és ràpida, amb 7 o 8 minuts, és suficient, fins que veiem que comencen a dorar-se. És possible que quan els treiem del forn s’obrin una mica, els apretarem suament amb els dits un moment i es tancaran.

Com surten molts panellets:

1. Si no en voleu tants, reduiu els ingredients fent parts proporcionals

2. Quan tingueu plena tota una safata la poseu al forn, i mentre es couen podeu anar preparant la següent tongada.

3. Si us quedeu sense pinyons, fer el mateix procediment amb l’ametlla feta a quadraditos

Anuncios

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s