Empanada farcida de pisto i tonyina

Després de molts, molts intents, he trobat la massa per a empanada que més ens agrada. Tot i que la descripció de la recepta és per a Thermomix, també es pot fer de manera tradicional.

Ingredients pisto:

300 grs ceba a trossos
150 grs pebrot vermell a trossos
150 grs pebrot verd a trossos
300 grs carbassó a trossos
100 grs oli d’oliva
400 grs tomàquet en conserva, jo el poso en trossos
1 c.c. sal
1 pessic pebre

3 llaunes petites de tonyina

Elaboració:

  • Posar en el got de la Thermomix la ceba, el carbassó, el pebrot vermell i el verd. Programar 5 segons, velocitat 4.
  • Afegir l’oli. Programar 20 minuts, 120 graus, gir invers i velocitat cuchara.
  • Posar el tomàquet, la sal i el pebre. Programar 20 minuts, 120 graus, gir invers i velocitat cuchara.
  • Quan acabi, en aquest cas, deixar refredar i barrejar amb la tonyina de tres llaunes.

La recepta original la trobareu a la plataforma oficial de Thermomix, Cookidoo.

 

Ingredients massa:

125 gr vi blanc
125 gr llet
125 gr oli
Sal al gusto
450 gr farina
1 ou, opcional

Elaboració:

  • Posar en el got el vi, la llet, l’oli i la sal. Programar 1 minut, 37 graus, velocitat 2.
  • Afegir la farina i l’ou (opcional) i amassar 2 minuts, velocitat espiga.
  • Treure la massa del got i dividir-la en dues parts, una d’elles una mica més gran que l’altre.
  • Estendre la meitat més gran i posar-la sobre la safata del forn.
  • Posar-hi el farcit: el pisto fred i la tonyina. Estendre l’altre meitat de la massa i tapar l’empanada. Doblegar perquè quedi ben tancada i fer un forat perquè pugui escapar el vapor.
  • Coure al forn calen a 200 graus durant 30 minuts aproximadament, fins que estigui ben cuita.

La recepta original la trobareu en el blog Velocidad Cuchara.

Bon profit!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s