Bacallà a la llauna

Aquest és un plat típic català. El secret del bacallà està en desalar-lo bé, la resta és ben fàcil.

 

Ingredients:

Un tall de bacallà per persona
Farina, alls, oli i pebre vermell “pimentó”

 

Elaboració:

  • El pas previ és tenir el bacallà desalat i ben sec. Seguidament enfarinar-lo.
  • Pelar i tallar a làmines els alls, 3-4 dents, depen del nostre gust i del nombre de comensals.
  • En un cassó posar oli abundant i escalfar. Jo faig servir un cassó com si fos una fregidora, així la quantitat d’oli que es gasta és menor.
  • Quan l’oli és ben calent, fregir els alls i reservar.
  • En el mateix oli, fregir el bacallà, primer la part amb pell amunt. No sé per què, però ho diuen els entesos. Passada una estona, girar-lo i fregir fins que comenci a daurar-se. És el moment de treure i reservar en una safata.
  • Repetir el pas fins que estiguin tots els talls de bacallà fregits.
  • Col·locar l’all fregit per sobre el peix. Mentrestant, l’oli es refreda una mica. Afegir-hi una culleradeta del pebre vermell, remenar bé i immediatament abocar-ne una mica per sobre el bacallà.

Bon profit!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s