Calçots al forn amb salsa romesco

Aquest cap de setmana he fet calçots, com no tenim barbacoa ni llar de foc ens conformem en fer-los al forn i hem gaudit.. i molt, tant dels calçots com de la salsa que els acompanya.

 

Ingredients:

Calçots

Salsa per als calçots o salsa romesco:

6 tomàquets
2 cabeces d’all
1 all picat
3 pebrots xoricers hidratats
160 grs d’ametlla i avellana torrada (meitat i meitat més o menys)
Oli d’oliva, sal, vinagre

 

Elaboració calçots:

  • Tallar les arrels i part de les fulles dels calçots perquè hi càpiguen a la safata del forn.
  • Col·locar sobre la safata i coure al forn calent a 210 graus, aproximadament 20 minuts.

 

Elaboració salsa calçots o romesco:

  • Escalivar els tomàquets i les cabeces d’all, al forn mínim 30 minuts.
  • Hidratar els pebrots xoricers 15 minuts aproximadament.
  • Pelar i picar l’ametlla i avellana torrada.
  • Quan els tomàquets estiguin freds pelar i posar dins un recipient, per poder triturar-los.
  • Fer el mateix amb les cabeces d’all i afegir als tomàquets.
  • Afegir l’ametlla i avellana picades i l’all cru.
  • Amb l’ajut d’un ganivet extreure la carn dels pebrots xoricers i afegir a la resta d’ingredients.
  • Triturar i afegir l’oli, la sal i el vinagre. D’aquests ingredients no sé la quantitat perquè depèn del nostre gust. Anar tastant.
  • Triturar tot junt i reservar.
  • Servir la salsa en bols individuals
  • Quan els calçots estiguin cuits, sucar-los en la salsa i a gaudir.

Bon profit!

img_1856

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s