Roux

Fer una beixamel té el seu què. A mi sempre se m’havia resistit una mica, fins que vaig aprendre a fer roux, que no és més que la barreja, a parts iguals de farina i mantega. Aquesta barreja es posa a coure a foc baix durant 10 minuts i ja està llesta per utilitzar.

Normalment, quan en faig, faig una bona quantitat i la congelo. Quan en necessito només haig de descongelar, pesar i utilitzar.

 

Ingredients:

100 grs farina
100 grs mantega

 

Elaboració:

  • Posar els dos ingredients dins un cassó i coure a foc molt baix durant 10 minuts.
  • Finalment, per fer una beixamel per una safata de canelons, per exemple, escalfar un litre de llet amb 120 grs de roux, afegir sal, pebre i una mica de nou moscada i portar a ebullició sense parar de remenar, poc a poc anirà espessint. Si veiem que queda massa líquida afegir una mica de roux, o si queda massa espessa afegir una mica de llet.

Bon profit!

 

Anuncios

Un comentario

  1. Pingback: Roux | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s