Pa de pessic o “bizcocho genovés”

Preparant la mona….
Aquesta recepta de pa de pessic o bizcocho genovés ens serveix de base per a infinitat de pastissos… ara només cal “imaginació al poder”….
Com podeu veure, encara està calent, el tinc refredant sobre la reixeta del forn. Demà al matí l’acabaré.

 

Ingredients:

5 ous
150 grs sucre
150 grs farina

 

Elaboració:

  • Separar els rovells de les clares.
  • En un bol batre els rovells d’ou i la meitat del sucre amb les varilles elèctriques, una bona estona, els rovells canvien de color. Reservar.
  • En un altre bol batre amb les varilles elèctriques les clares i quan gairebé estan al punt de neu afegir la resta de sucre, seguir batent perquè quedin ben fortes.
  • Tamisar la farina.
  • Incorporar part de les clares a la barreja dels rovells. Remenar un parell de vegades amb moviments envolvents, de baix a dalt.
  • Acabar d’incorporar la resta de clares. Donar un parell de voltes, i per últim, afegir la farina tamisada.
  • Amb la llengua de silicona, remenar per integrar la farina. No donar cops perquè no es trenquin les bombolletes.
  • Avocar la massa en un motlle de 24 cm de diàmetre folrat amb paper vegetal.
  • Coure al forn a 180 graus durant 30 minuts aproximadament. Amb calor dalt, baix i ventilador. Passats 20 minuts comprovar com està de cuit.
  • Deixar refredar una mica sense desemmotllar. Quan estigui tebi desemmotllar, donar-li la volta i deixar refredar sobre la reixeta del forn.

 

La proporció és per cada ou, 30 grs de sucre i 30 de farina. Respectant la proporció podem afegir o treure quantitats segons la mida del motlle que volem utilitzar.

Bon profit!

IMG_1531

Anuncios

Un comentario

  1. Pingback: Pa de pessic o “bizcocho genovés” | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s