Coca de recapte

Qualsevol moment és bo per menjar una coca de recapte, per dinar, per berenar, per sopar, per un aperitiu, possibilitats moltes. Quan les veig fetes al forn els ulls se me’n van, però, com sempre, com a casa res.

Amb la quantitat de massa de la recepta podem fer 4 coques petitones o 2 més grans. El que faig jo, quasi sempre, és dividir la massa en dues parts, una d’elles va al congelador i amb l’altre faig una coca.

Ingredients:

500 grs farina
25 grs llevat fresc
60 grs oli d’oliva
10 grs sal
250 grs aigua
Anxoves
Escalivada: Pebrot, albergínia i ceba

Elaboració:

  • Desfer el llevat en aigua tèbia. Afegir la resta d’ingredients i amassar, fins obtenir una massa homogènia. Deixar llevar una hora, aproximadament, fins que dobli el volum.
  • Jo faig la massa a la panificadora amb el programa amassat i llevat, que dura 1h 25 minuts.
  • Dividir la massa de la coca. Congelar la part que no utilitzarem.
  • Prémer la massa per treure-li l’aire.
  • Estirar la massa a la mida de la safata del forn donant forma de coca. Fineta.
  • Posar l’escalivada, escorreguda, sobre la massa i coure dins el forn calent a 200 graus, calor dalt i baix, durant 15 minuts aproximadament. Hi ha qui cou la massa i després posa l’escalivada, això va a gustos.
  • Mentre es refreda posar les anxoves i pintar amb una mica d’oli.

Bon profit!

IMG_0784

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s