Carrot cake o pastís de pastanaga

Carrot cake o pastís de pastanaga… la primera vegada que vaig sentir parlar-ne, vaig pensar…. què fan les pastanagues dins un pastís???… Doncs un pastís espectacular, suau, esponjós…. Si el tasteu, repetireu. No en tinc cap dubte…

Ingredients:

280 grs farina de força
140 grs sucre
110 grs sucre morè
5 grs de bicarbonat
5 grs llevat tipus Royal
3 grs sal
7 grs canyella en pols (a mí se’m va la ma i en poso 10 grs)
3 grs pebre jamaicana en pols
3 grs nou moscada en pols
4 ml d’essència de vainilla
4 claus d’olor mòlts
3 ous
125 ml d’oli d’oliva suau
110 ml de llet
2-3 pastanagues depèn del tamany

Ingredients cobertura:

65 grs mantega a temperatura ambient
125 grs formatge cremós, d’untar
45 grs de sucre llustre
½ culleradeta d’essència de vainilla

Elaboració:

  • Batre els ous amb el sucre.
  • Afegir l’oli, la llet i la sal.
  • Incorporar totes les espècies.
  • Tamisar la farina amb el bicarbonat i el llevat i, abocar-ho a la massa anterior.
  • Remenar bé perquè tots els ingredients quedin ben integrats.
  • Finalment, incorporar les pastanagues pelades i ratllades.
  • Folrar un motlle de 26 cm amb paper vegetal i abocar tota la massa.
  • Coure dins el forn a 180 graus uns 40 minuts aproximadament. Fins que estigui cuit. Per comprovar-ho, punxar amb un escuradents o ganxet… i si surt net és que està cuit. Deixar refredar.
  • Quan el pastís està fred, cubrir-lo amb la cobertura i deixar reposar, com a mínim 3 hores dins la nevera abans de menjar-lo… Si us en podeu estar, és clar 😉

 

Elaboració cobertura:

  • En un bol aixefar la mantega amb una forquilla, afegir l’essència de vainilla i el sucre llustre.
  • Per últim afegir el formatge cremós d’untar. Treballar-ho tot perquè quedi una pasta homogènia sense grumolls. Reservar dins la nevera.

Bon profit!

IMG_1476

 

Anuncios

Un comentario

  1. Pingback: Carrot cake o pastís de pastanaga | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s