Tonyina a la puttanesca

En l’entrada anterior ja vaig comentar que tenia poques receptes de peix, així que ja en van dues de seguides.

Em va costar aconseguir el punt de cocció de la tonyina, ara, des de que li vaig agafar el punt… gairebé en faig cada setmana. Aquesta recepta la vaig veure a Directo al Paladar i la vaig adaptar una mica.

 

Ingredients:

1 rodanxa de tonyina per persona

Per la salsa:
3 o 4 tomàquets madurs
2 dents d’all
3 o 4 pebrots del “piquillo”
Un grapat de tàperes
1 guindilla

 

Elaboració de la salsa:

  • Escaldar els tomàquets, pelar, treure les llavors i tallar a trossets. Per escaldar, posar aigua a escalfar i quan bulli posar els tomàquets, millor d’un en un, uns 20 segons, treure i deixar refredar dins un bol amb aigua freda (per parar la cocció).
  • Picar els alls, no cal que sigui gaire petit. Trencar la guindilla.
  • Picar els pebrots del piquillo.
  • En una cassola posar una mica d’oli i sofregir els alls. Abans que es daurin afegir els pebrots i la guindilla.
  • Incorporar el tomàquet picat.
  • Deixar coure fins a reduir i que no quedi aigüeta.
  • A última hora afegir les tàperes picades. Rectificar de sal. Reservar.

Elaboració:

  • En una paella, antiadherent, posar les rodanxes de tonyina. Coure durant un minut i mig per cada banda.
  • Servir la tonyina en el plat, espolsar sal gruixuda, si és Maldon millor i acompanyar amb la salsa de tomàquet que hem elaborat, prèviament.

 

Bon profit!

 

IMG_1219

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s