Sardines en escabetx

M’he adonat que tinc poques receptes de peix, i no serà perquè no en faig… Aquesta recepta de sardines en escabetx ens agrada moltíssim, però és que la sardina la facis com la facis està bona. O no?

 

Ingredients:

½ kg de sardines
1 o 2 cebes
3 dents d’all
½ got de vinagre
Farigola, llorer, pimentó dolç
Farina, oli

 

Elaboració:

  • Netejar les sardines, si és que no ho han fet a la peixateria, i salar-les.
  • Arrebossar amb la farina i fregir-les.
  • Quan estan daurades, treure i posar en una safata de vidre o una cassola de fang.
  • Tallar les cebes a llunes. Pelar els alls i aixafar-los amb el ganivet.
  • Una vegada estan fregides les sardines, escórrer l’oli per rebutjar la farina que queda.
  • Posar aquest oli ens una paella neta, afegir-ne una mica més i sofregir la ceba amb els alls. Quan veiem que la ceba comença a ser transparent afegir dues fulles de llorer trencades i una branqueta de farigola. Sofregir una mica més.
  • Incorporar el vinagre. Deixar coure una mica, afegir una culleradeta de pimentó dolç, alhora apagar el foc i remenar bé perquè no amarguegi. Abocar tot sobre les sardines. Tapar i reservar. Millor conservar dins la nevera i fer d’un dia per l’altre.

 

Observacions:

  • La quantitat de vinagre, depen del nostre gust. A nosaltres ens agrada notar el gust a vinagre.
  • També s’hi pot posar pastanaga tallada a trossets amb la ceba.

 

Bon profit!

 

IMG_1216

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s