Magdalenes a l’estil d’en Xavier Barriga

M’encanten les magdalenes i més si són casolanes. Des de que faig la recepta d’en Xavier Barriga ja no provo cap més, i menys les de super. És una recepta ben senzilla de fer i a primera hora del matí esmorzar un parell d’aquestes magdalenes amb el cafè amb llet no té preu!!… Mireu de fer-les i m’ho expliqueu!!

Ingredients:

125 grs d’ous (2 o 3 unitats)
175 grs de sucre
60 ml de llet
190 ml d’oli de girasol (jo les faig amb oli d’oliva suau)
210 grs de farina
5 grs de llevat químic (tipus Royal)
Ratlladura de llimona
Un pessic de canyella
Un pessic de sal

Elaboració:

  • Batre els ous amb el sucre.
  • Barrejar l’oli i la llet i incorporar a la massa anterior, seguir batent.
  • Afegir la farina amb el llevat, el pessic de sal, de canyella i la ratlladura de llimona. Seguir batent fins obtenir una massa uniforme, sense grumolls. Tapar i deixar a la nevera, com a mínim una hora. Jo l’he arribat a deixar reposar 6 hores i no he tingut cap problema.
  • Per emplenar les capsules de magdalenes, el més còmode és posar la massa dins una mànega pastissera i emplenar els motlles fins a ¾ de la seva capacitat.
  • Espolsar sucre per sobre per obtenir les magdalenes que entren pels ulls i no t’hi pots resistir.
  • Coure al forn calen a 210 graus, durant 15 minuts aproximadament. Deixar refredar fora el forn sobre la reixeta.

 

Observacions:

  • Normalment utilitzo capsules de silicona, quan ens hem menjat la magdalena, neteges bé la capsula i ja està disponible per la propera enfornada.
  • Les capsules les poso dins els motlles metàl·lics perquè no perdin la forma.
  • Me’n surten més d’una dotzena de magdalenes i com només tinc motlles per a fins a dotze la resta de la massa la poso dins de motlles per a flams folrats amb paper vegetal.

IMG_0846

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s