Fricandó

Aquest és un plat típic de la cuina catalana. Accepta variacions, amb pastanaga, amb bolets, etc… sigui com sigui la carn queda molt tendra i el suquet per sucar-hi pa.

 

Ingredients:

500 grs carn de vedella
2 cebes
2 tomàquets
1 copeta de conyac o vi ranci
bolets deshidratats
Oli, sal, farina
Per la picada:
un grapat d’avellanes torrades
un grapat d’ametlles torrades
1 all i una mica de julivert

 

Elaboració:

  • Posar els bolets en remull. Normalment, moixernons.
  • Picar la ceba a trossets ben petits i ratllar els tomàquets.
  • Salpebrar i enfarinar la carn. En una cassola amb oli calent daurar els talls i reservar.
  • En el mateix oli sofregir la ceba i quan estigui cuita afegir el tomàquet ratllat. Quan estigui ben sofregit afegir la copeta de conyac o vi ranci i deixar evaporar.
  • Incorporar la carn i afegir una mica d’aigua o caldo. Rectificar de sal. Deixar que faci xup-xup una estoneta a foc baix.
  • Mentrestant piquem les avellanes, les ametlles, l’all i el julivert en el morter.
  • Quan faltin uns 15 minuts per acabar la cocció, afegir els bolets i la picada.

 

  • Abans de menjar, deixar que reposi una estona.
  • Ideal servir acompanyat d’arròs pilaf.

Bon profit!

IMG_0522

 

Anuncios

  1. Un clàssic de la nostra terra que fa molt de festa, oi? la meva mare i la meva sogra el fan tan bo que jo mai m’he animat a fer-lo… tot i que a casa m’ho demanen ;). Un petó!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s