Bunyols de vent (II)

En temps de Quaresma la tradició és menjar bunyols els dimecres i divendres… no vull dir que tots els dimecres i divendres n’haguem de menjar… no aprofiteu…

Ja fa temps vaig penjar una recepta de Bunyols de vent, avui us en deixo una altra. En aquesta ocasió són farcits de crema pastissera, com he utilitzat ous ecològics veureu que és d’un color groc més fort, no hi ha punt de comparació.

Val la pena fer-los a casa, no us ho penseu i animeu-vos a fer-los!

 

Ingredients:

250 ml llet semidesnatada
80 grs mantega
125 grs farina
2 cullerades soperes de sucre
Sucre per arrebossar els bunyols
1 pessic de sal
4 ous tamany “L”
½ pell de llimona
Oli de girasol per fregir

 

Elaboració:

  • Infusionar la llet amb la pell de llimona durant 15 minuts. Retirar la pell de la llimona.
  • Bullir la llet amb el sucre, la sal i la mantega a foc fluix perquè es desfaci la mantega.
  • Fora el foc incorporar la farina de cop, tamisada. Remenar bé amb una cullera de fusta.
  • Tornar a posar al foc un moment per eliminar les restes de humitat.
  • Posar la massa en un bol i afegir els ous d’un en un. L’últim ou el batem i l’afegim en petites quantitats ja que s’ha d’aconseguir el punt “pico de pato” que ja havia comentat en la recepta de lioneses.
  • Preparar un bol amb força quantitat de sucre per arrebossar els bunyols. Un altre amb un colador per escórrer l’excés d’oli dels bunyols.
  • En un cassó posar abundant oli i escalfar. Quan estigui calent, fer els bunyols amb l’ajut de dues culleretes de cafè i posar a fregir. Els bunyols s’han de fregir a foc mig/baix. Quan estiguin cuits treure i escórrer en el colador i immediatament arrebossar-los amb el sucre. Deixar refredar. Ja es poden menjar.
  • Per últim, si els volem farcir, posar la crema pastissera (que haurem fet el dia abans, o unes hores abans) dins una mànega pastissera amb boquilla i farcir els bunyols.

Bon profit!

02_2

IMG_0484 IMG_0487

Anuncios

  1. Són boníssims! sens dubte per ganes en menjaríem cada dimecres i cada divendres… però més val no passar-nos i gaudir-los de tant en tant! un petó!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s