Flam d’ou

El flam d’ou és ben senzill de fer i el faig ben poc. Cal dir que no tinc temps per cuinar tot el que em ve de gust, i més, si vull seguir una dieta sana.

Els flams els podríem acompanyar de nata, o bé, versió pijama: préssec i pinya en almívar. Jo els assaboreixo millor sense res, amb el seu caramel.

 
Ingredients:

1 litre de llet
6 ous
1 branca de canyella
18 cullerades soperes de sucre
Sucre cremat o caramel líquid

 

Elaboració:

  • Posar el sucre cremat o el caramel líquid a la base de les flameres.
  • Omplir d’aigua una safata de forn fonda fins a la meitat i introduir dins el forn perquè es vagi escalfant amb l’aigua. Temperatura 180 graus.
  • Bullir la llet amb la canyella.
  • En un bol batre els ous amb el sucre.
  • Quan la llet bulli afegir-hi els ous amb el sucre, treure la branca de canyella i remenar bé tots els ingredients.
  • Omplir les flameres i posar-les dins la safata que hi ha al forn. Compte de no cremar-se.
  • Coure durant 60 minuts aproximadament. Per saber si són cuits punxar amb un escuradents, si surt net és que ja són cuits.
  • Treure la safata del forn i deixar refredar-los sobre el marbre. Tapar amb paper film i conservar dins la nevera.

Bon profit!

IMG_0036_2

Un comentario

  1. Mmmm un clàssic boníssim que jo tampoc faig tot el que m’agradaria, i això que està al top 10 de les meves postres preferides!!! deliciós!! un petó!!

Replica a Administrador Cancelar la respuesta