Arròs de bacallà amb carxofes

Sembla que els diumenges són dies especials per a fer un bon arròs, no? Doncs, avui proposo arròs de bacallà amb carxofes.
Aquest arròs es cou dins el forn, per tant, hem de tenir una paella apte per forn.

Ingredients:

1 pebrot verd
1 pebrot vermell
2 cebes
3 dents d’all
3 carxofes
4 tomàquets
400 grs de bacallà al punt de sal (el bacallà “desmigado” de La Sirena ens servirà)
320 grs d’arròs bomba
1 litre de fumet de peix
Sal, oli

Elaboració:

  • Picar, a trossets ben petits, els dos pebrots i les cebes. Posar a sofregir en una paella que pugui anar al forn, primer posar un rajolí d’oli, la ceba, després el pebrot vermell i per últim el pebrot verd. Remenar de tant en tant.
  • Arreglar les carxofes, treure les fulles de fora més verdes i tallar les puntes. Tallar-les a octaus i treure els pels del cor. Afegir al sofregit.
  • Incorporar els alls picats. Comença a fer oloretaaaa….
  • Mentrestant, escaldar uns segons els tomàquets per pelar-los fàcilment. Quan estiguin pelats, treure les llavors i tallar a daus la carn del tomàquet. Afegir al sofregit i remenar de tant en tant, fins que el tomàquet estigui ben cuit.
  • Posar a escalfar el caldo de peix.
  • Afegir l’arròs al sofregit i coure una mica, un parell de voltes, fins veure que comença a canviar de color.
  • Quan el caldo arrenqui el bull afegir-lo a la paella i distribuir bé els ingredients.
  • Repartir els trossos de bacallà per tota la paella.
  • Introduir la paella al forn, ja calent a 230 graus, amb calor a dalt, baix i ventilador i coure durant 14 minuts.
  • Passat els 14 minuts, treure la paella del forn i remenar l’arròs. Ja és a punt per servir.

Ah! Fer la foto abans de remenar l’arròs! A mi sempre se m’oblida.

Bon profit!

 

IMG_0125_2

IMG_0123_2

Anuncios

  1. La combinació d’aquests tres ingredients és boníssima, i sens dubte queda un arrosset per repetir!! no n’he fet mai al forn, així que hauré de provar, no?? un petó!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s