Focaccia

És bona per menjar sola, d’acompanyament, per picar entre hores…. sempre hi ha un bon moment per menjar un tros de focaccia. De vegades la faig aromatitzada amb oli de romaní, i de vegades l’acabo farcint de pernil dolç i mozzarella. Dóna igual… està per llepar-se els dits. Quan la feu i porteu a taula veureu que dura ben poc!

Ingredients:

300 grs de farina
50 grs de semòla de blat
30 grs d’oli
30 grs d’oli aromatitzat de romaní, per pintar
5 grs de sucre
5 grs de sal
175 ml d’aigua
10 grs de llevat fresc
Romaní
Sal maldon

Elaboració:

  • Desfer el llevat a l’aigua tèbia
  • Afegir la resta d’ingredients i amassar, fins obtenir una massa homogènia
  • Deixar fermentar fins que dobli el volum, aprox. hora i mitja
  • Estirar amb el corró deixant un gruix d’1 cm
  • Posar sobre la safata del forn un full de paper vegetal i col·locar la massa
  • Pressionar tota la massa amb la punta dels dits i pintar amb l’oli aromatitzat de romaní
  • Espolsar romaní i la sal maldon per tota la massa
  • Coure al forn preescalfat a 220 graus, aproximadament 10 minuts. Però anar controlant perquè cada forn és un món!
  • Quan estigui daurada treure del forn i deixar refredar sobre la reixeta. Tallar a trossos.
  • Si la volem farcir, obrir els trossos i posar el pernil i la mozzarella i introduir dins el forn una miqueta perquè el formatge es fongui

Observacions:

  • Els tres primers passos els podem fer amb la panificadora, amb el programa d’amassar i llevar.
  • Si no tenim sèmola posar 350 grs de farina.
  • La massa es pot fer d’un dia per l’altre, deixant llevar a la nevera dins un bol tapat amb paper film.

Bon profit!

focaccia2

focaccia1

Anuncios

  1. A casa ens encanta! l’acostumo a fer amb ceba i parmesà per damunt, i molts cops la farceixo també amb pernil, mmm! una autèntica delícia!! un petó guapa!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s