Mar i Muntanya

I avui tot un clàssic Mar i muntanya. La cuina catalana té molts plats on es combina carn amb peix o marisc. Avui deixo la recepta de pollastre amb gambes, més endavant faré una entrada d’un altre clàssic: mandonguilles amb sípia.

Aquest plat millor cuinar-lo d’un dia per l’altre així tots els ingredients integren els seus sabors i el resultat és un bon àpat per a un dia de festa. Acostumo a fer-lo amb gambes, hi ha qui el fa amb escamarlans, això va a gustos.

Ingredients:

1 pollastre tallat a trossets per rostir
2 gambes per persona
3 tomàquets ratllats
1 ceba picada a trossos petits
1 copeta de vi blanc

Per la picada:

1 grapat d’avellanes torrades i pelades
1 grapat d’ametlles torrades i pelades
1 grapat de pinyons
Una mica de julivert
1 dent d’all

Elaboració:

  • En una cassola posar una mica d’oli i quan estigui ben calent rostir el pollastre. Reservar.
  • En la mateixa cassola sofregir les gambes, volta i volta. Reservar.
  • En la mateixa cassola sofregir la ceba i quan estigui ben cuita afegir el tomàquet.
  • Quan estigui ben sofregit el tomàquet, incorporar el pollastre i afegir la copeta de vi. Deixar que s’evapori l’alcohol a foc fort.
  • Afegir aigua, salar, tapar i deixar coure a foc molt baix aproximadament durant 30 minuts.
  • Mentrestant, en una paella fregir l’all tallat i el julivert, per la picada.
  • Fer la picada, en un morter posar les avellanes, les ametlles, els pinyons, l’all i el julivert i quan estigui ben picat afegir una mica del caldo de la cocció del pollastre.
  • Finalment, incorporar les gambes i la picada a la cassola i deixar coure 5 minuts aproximadament.
  • Deixar reposar. Gaudirem més dels sabors si ho cuinem d’un dia per l’altre.

Bon profit!
mar i muntanya01

mar i muntanya02

Anuncios

  1. Aquest plat fa venir ganes d’agafar una barra de pa i no parar de sucar!! l’he provat però no l’he fet mai a casa, així que a veure si m’hi animo! un petó!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s