Pancakes o tortites americanes

Aquestes són les típiques tortites dels esmorzars dels americans a les pel·lícules. Normalment no acostumo a copiar els hàbits dels americans, però aquesta vegada val la pena, i sinó ja m’ho direu…
 
 

Ingredients:
 
 

pancake1

2 ous
150 grs de farina
100 grs de sucre
200 ml de llet sencera
½ sobre de llevat químic
25 ml d’oli d’oliva suau
100 grs de clares d’ou (aproximadament són 3 clares)
 
 
 

Primer muntem les clares a punt de neu i a l’últim moment hi afegim 1/3 del sucre per “apretar-les”.
Batem la resta dels ingredients i per últim incorporem les clares muntades i ja les tenim la massa feta, a punt per coure.
Posem al foc una paella petitona on no s’enganxi res. Passem una mica de mantega i recollim l’excés amb paper de cuina. La mida del pancake és un cullerot. Quan la paella estigui calenta hi aboquem la massa. S’ha de girar quan comença a desenganxar-se de les parets de la paella. I així anem fent fins que ens quedem sense massa.
Per menjar les podem acompanyar amb mel, xocolata, crema de cacau, nata, melmelada, compota de poma…. el que ens vingui de gust.
 

Per cert…. cada vegada que parlo del “cullerot” em recordo de l’obra de teatre “La extranya pareja” d’en Paco Moran i Joan Pera… a vosaltres no us passa?
 
 

Trucs:
 

1. Les clares les podem tenir congelades de quan fem crema pastissera, ja que només necessitem els rovells de 3 ous. Només caldrà deixar-les descongelar abans de muntar-les.

2. Els pancakes els podem congelar una vegada fets i freds.
 
 

Bon profit !

Anuncios

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s