Polvorons d’avellana

M’agrada provar a fer coses noves. El Nadal passat vaig fer torró però l’haig de millorar. Aquest any he volgut fer polvorons. Després de veure receptes i receptes m’he decidit per aquesta aprofitant que tenia unes avellanes portades de Reus. I aquí teniu el resultat, surten unes quinze unitats. També us haig de dir que en el moment que feu els polvorons a casa deixareu de comprar-ne de fets. No hi ha punt de comparació, i sinó, ja m’ho explicareu.

 

Ingredients:
200 grs de farina
100 grs d’avellanes torrades, millor del país
100 grs de llard de porc
100 grs de sucre llustre

 

Elaboració:

  • Torrar la farina al forn a 160 graus, remenant de tant en tant perquè no es cremi, fins que agafi un color suau de torrat. Deixar refredar. Ha d’estar freda per fer els polvorons.
  • Pelar i triturar les avellanes.
  • En un bol barrejar la farina, les avellanes triturades, el sucre i la llard de porc.
  • Treballar la massa amb les mans. Sembla impossible, però finalment els ingredients s’integren i s’obté una massa que s’ha de deixar reposar a dins la nevera durant una hora embolicada amb paper film.
  • Estendre la massa amb l’ajut del corró, deixant-la a un gruix d’1 cm.
  • Amb un tallador de galetes fer els polvorons i posar-los sobre la safata del forn folrada amb paper vegetal.
  • Coure al forn calent a 180 graus durant 20 minuts aproximadament, amb calor a dalt i a baix.
  • Deixar refredar sobre la reixeta i quan estiguin freds espolsar amb sucre llustre.

 

Bon profit!

Ja els tenim llestos per conservar en una caixa de llauna. També els podem embolicar amb paper de ceba, o fins i tot a les botigues especialitzades ja venen els paperets tallats i decorats per embolicar els nostres polvorons fets a casa.

 

Bon profit!

polvorons2polvorons3

Anuncios

  1. Quina bona pinta! n’estic segura, que casolans han d’estar molt molt més bons! a veure si m’hi fico, perquè a mi m’encanten! un petó!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s