Patates braves

… i per fi… la recepta de patates braves !!!! És laboriosa però no per això deixeu de fer-la. El resultat s’ho val… i sinó, ja m’ho direu….
I per acompanyar les patates què millor que una bona cervesa ben fresca !!!
 
 

Ingredients:
 

Oli de guindilla:
 
200 ml d’oli de girasol
3 guindilles petitones (segons com ens agradi de picant)
1 cullerada sopera de pebre vermell picant
1 culleradeta de cafè de pebre negre en gra
 

Salsa brava:

papas bravas
2 cebes
Oli d’oliva suau
200 grs de tomàquet triturat natural
2 cullerades soperes de Ketchup
Sal
Oli de guindilla (que hem fet)
 

Allioli:
 

1 all
1 ou
Oli d’oliva suau
Sal
 
 

Patates
Oli d’oliva

 
 

Preparació
 

Oli de guindilla:
Escalfar l’oli amb la guindilla trencada i afegir el pebre en gra. Treure del foc i afegir el pebre vermell picant. Reservar. Colar.
 

Salsa brava:
Sofregir primer la ceba i després afegir el tomàquet. Quan estigui ben sofregit treure del foc i triturar juntament amb el ketchup i la sal. Per últim afegim l’oli de guindilla (prèviament colat) i triturem fins que tinguem la consistència que més ens agradi.
 

Allioli:
En el pot de la batedora posar una mica d’oli , l’all i una mica de sal i triturar. Incorporar l’ou i deixar que baixi fins a la base del pot i afegir l’oli que vulguem utilitzar, aprox. 300 ml. Deixar que l’ou baixi a la base del pot, una altra vegada. Posar la batedora al fons i posar en marxa, quan veiem que comença a lligar-se hem d’anar pujant molt poc a poc la batedora.
 
 
Ja tenim totes les salses preparades, ara hem de pelar, tallar i fregir les patates. Quan estiguin ben rosses les traiem i posem en paper absorbent.
 

Emplatar les patates amb l’allioli i la salsa brava per sobre. I a gaudir !!!
 

Bon profit !
 
 

Trucs:
 

• Som molts els qui l’all ens repeteix i ens costa digerir, perquè això no ens passi “blanquejarem” l’all: Pelem l’all, traiem la part central i l’escaldem amb aigua: en un pot posem aigua freda i l’all i posem al foc fins que arrenqui el bull, traiem l’all, canviem l’aigua i tornem a posar l’all. Repetim l’operació tres vegades.
 

• Veureu que salsa brava en surt molta, no patiu ! Es conserva molt bé a la nevera i fins i tot la podem congelar !
Espero que aquests trucs us serveixin !!

Anuncios

  1. Pingback: Patates braves | Celler-Adocse

  2. Com m’agraden les patates braves!! i com tu dius, amb una cerveseta baixen de meravella! aquesta salsa és una mica elaborada però estic segura que ha d’estar per flipar! a veure si la provo 😉

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s