Pollastre a la pepitòria

El pollastre a la pepitòria és un clàssic, i per tant no podia hi faltar. Recordo que la meva mare el feia amb pollastre de corral, llavors la cocció era una mica més llarga, i si calia afegia una mica més de caldo.
 
 

Ingredients:
 

1 pollastre a octaus pollo pepitoria
2 cebes
1 pastanaga
2 dents d’all
1 copeta de conyac
500 ml de caldo
2 ous durs
1 fulla de llorer
Safrà
Un grapat d’ametlles i un altre d’avellanes torrades i sense pell
Oli, sal, pebre, julivert
 
 

Piquem la ceba i la sofregim amb oli, a foc suau, vigilant que no se’ns cremi. Aprofitem i mentrestant posem sal i pebre al pollastre, l’enfarinem i el fregim lleugerament, en una altra cassola.
Quan la ceba estigui transparent hi afegim la pastanaga picada i deixem coure una estoneta. Incorporem els alls, tallats a làmines fines, remenem perquè no se’ns cremin els alls, posem la copeta de conyac i deixem que redueixi. Hi incorporem el pollastre i afegim el caldo fins a cobrir-lo. Posem una miqueta de safrà i una fulla de llorer i deixem coure durant 30 minuts aproximadament, a foc mig.
Mentrestant prepararem una picada d’ametlles i avellanes, quan estiguin ben picades hi afegim els rovells d’ou desfets amb una mica de caldo perquè se’ns dilueixi bé. Aboquem aquesta picada a la cassola del pollastre amb la clara d’ou tallada a trossets, i deixem coure cinc minuts més.
 
 

Bon profit !

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s