Crema pastissera

Anem preparant la de la coca de sant Joan, i per començar, la recepta de la crema pastissera que la necessitem tant  per la coca, com per a moltes altres receptes.

Aquesta recepta de crema pastissera és la bàsica, a partir d’aquí podem afegir o treure ingredients. Si la volem més espessa per farcir un braç de gitano o unes lioneses hi afegirem més maizena (enlloc de 20 grs, posarem 25 grs).

Ingredients:

crema pastissera

250 grs de llet

80 grs de sucre

3 rovells d’ou

20 grs de maizena

Opcional:

Pell de llimona i un canó de canyella

Escalfem la llet amb una part de sucre, opcional pell de llimona i canyella. Mentrestant, en un bol batem els rovells d’ou amb la resta del sucre, ben batut, i finalment hi afegim la maizena. Remenem bé.

Quan comenci a bullir la llet, l’abocarem poc a poc sobre els rovells d’ou i sense parar de remenar. Posem un colador sobre el cassó i hi passem la barreja. Posem a coure, a foc mig, sense parar de remenar amb el batedor.

Quan ja ha espessit, la reservem tapant-la a pell, és a dir, amb paper film tocant la crema pastissera perquè no es ressequi. Millor fer-la d’un dia per l’altre i guardar a la nevera.

Bon profit !

Anuncios

  1. Pingback: Crema pastissera | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s