Coca de sant Joan

Aquí tenim una altra versió de coca de sant Joan. Anteriorment, ja havia penjat una recepta, aquesta segona és del curs que estic fent. Avui la fem de crema pastissera i també la podríem fer només de fruita confitada.

Els ingredients d’aquesta recepta són per una coca gran i, per tant, necessitem el doble de crema que tinc a l’entrada de crema pastissera.

Aquesta recepta la podriem aprofitar, també, per a fer brioxos petitons, llavors no hi posarem la pell de la llimona ratllada.

Ingredients:

IMG_3221

500 grs de farina

7 grs de sal

100 grs de sucre

50 grs de mantega

100 grs de llevat fresc

1 ou

250 grs de llet sencera (menys el pes de l’ou)

1 llimona

1 ou per pintar

2 racions de crema pastissera

Primer pesem l’ou, i el seu pes el restem de la quantitat de llet.

Desfem el llevat a la llet i hi afegim el sucre, la pell de la llimona ratllada, la farina i la sal. Amassem i incorporem l’ou i la mantega, i tornem a amassar ajudats d’una cornalina de pastisseria. Al començament la pasta és molt llefiscosa, a mida que l’anem treballant s’anirà convertint en una massa fina i bonica. Arribats a aquest punt, la posem en un bol enfarinat, el tapem amb un drap de cuina, i deixem llevar una hora aproximadament. Podríem deixar llevar d’un dia per l’altre, però a la nevera.

Quan la massa ha doblat el seu volum, la traiem del bol, la premem una mica amb els dits per trencar les bombolles del llevat, l’estirem amb el corró donant-li la forma de coca i la posem sobre la safata del forn, que li hem posat paper vegetal. Pintem la massa amb l’ou i hi posem per sobre la crema amb la mànega pastissera. L’acabem de decorar amb pinyons i cireres confitades i espolsem sucre per sobre. Deixem llevar, mínim una hora i la posem a coure al forn, calent, a 180 graus, fins que estigui dauradeta.

Els qui tenim panificadora, l’amassat i el llevat el podem fer amb la màquina.

Trucs:

  1. Perquè els pinyons no se’ns cremin quan posem la coca al forn, els posarem en remull amb aigua, mínim una hora abans.
  2. Quan posem a coure la coca, perquè no se’ns ressequi tant, dins el forn podem posar un recipient amb aigua.

Bon profit !

IMG_3211IMG_3214IMG_3220

Anuncios

  1. Pingback: Coca de sant Joan | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s