Lioneses farcides de trufa

I per celebrar el dia de la mare, safata de lioneses farcides de trufa.

Ja fa més de dos anys que no hi ets entre nosaltres i segueixo trobant-te a faltar com el primer dia, gràcies per tot mama !

Avui poso en pràctica la classe d’aquest dijous: lioneses farcies de trufa. Em van semblar estupendes i  al Toni i al Pau, també.
 
 

Ingredients:
 
 

IMG_3622

lionesa farcida amb una boquilla adient

250 ml. de llet desnatada o semidesnatada

110 grs. de mantega

140 grs. de farina

3 o 4 ous (segons tamany)

5 grs. de sucre

3 grs. de sal

 
 
Posem a bullir la llet amb la mantega, la sal i el sucre. Quan arrenqui el bull la traiem del foc i hi afegim la farina tamisada. Remenem bé fins tenir la massa. Tornem a posar al foc, un moment, per  treure l’excés d’humitat de la massa sense parar de remenar. Aboquem la massa en un bol i la deixem refredar. Anem afegint els ous d’un en un; no afegim el següent fins que l’anterior hagi desaparegut del tot. L’últim ou l’afegim batut i de mica en mica fins que la pasta agafi el punt de “pico de pato” (per comprovar-ho, hem d’ agafar una mica de massa amb la cullera i deixar-ne caure una mica, si la massa agafa forma de “pico de pato” la tenim al punt, si es trenca és que encara li falta una mica d’ou).

Posem la massa dins una mànega pastissera. A la safata del forn posem paper vegetal i anem fent porcions, de la massa, del tamany d’una nou. Hem d’intentar que totes tinguin el mateix tamany. Posem a coure al forn a 180 graus fins que les lioneses s’inflin i es daurin, llavors ja les podem treure. Les deixem refredar, les tallem per la meitat i les farcim. En aquest cas amb trufa, però les podríem farcir de nata o bé de crema pastissera.

 
 
Bon profit!

les meves primeres lioneses que vaig farcir sense boquilla

les meves primeres lioneses que vaig farcir sense boquilla

"pico de pato"

“massa al punt de pico de pato”

lioneses3

Aquestes lioneses van ser les primeres i les vaig farcir sense boquilla

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s