Arròs a la cubana

Ja fa dies que tenia ganes de fer un bon arròs a la cubana,  segons el feia la meva mare, així que avui és un homenatge a ella, per totes les coses que em va ensenyar i em va fer estimar i respectar. Tot i que es pot pensar que és una recepta ben senzilla de fer, la veritat és que m’he passat bona part del matí a la cuina per fer-lo.
Aquesta recepta està calculada per quatre persones

 

Ingredients:
arroscubana2
400 grs. d’arròs
1 llauna de tomàquet
1 ceba
3 dents d’all
4 ous
Oli d’oliva

 

Primer de tot per fer un bon tomàquet fregit, piquem bé els alls i els posem a la cassola amb una mica d’oli, fins que estan daurats. Quan arribin a aquest punt, afegirem el tomàquet que haurem triturat i una mica de sal. Deixem coure a foc molt lent, amb la cassola tapada i remenant de tant en tant, fins que veiem que estigui cuit.

Per una altra banda, piquem la ceba a dauets i la sofregim a foc molt lent, fins que estigui daurada.

Per coure l’arròs, el posem en un bol i el rentem. Primer l’aigua surt blanquinosa, i poc a poc anirà sortint més transparent. En aquest moment, el posem en una cassola, el cobrim amb aigua que sobrepassi un parell de dits, afegim una mica de sal i posem a coure a foc molt lent i tapat, fins que s’embegui tota l’aigua. Llavors ja el tenim cuit.
Barregem l’arròs amb la ceba ben sofregida.

Per emplatar, posem l’arròs en una tassa, i l’aboquem al plat, igual que si fos un flam. Per sobre posem el tomàquet sofregit, i només queda fer l’ou ferrat. Uns amb més “puntillita” i altres amb menys, això ja va a gust dels comensals.

 

Bon profit !

 

 
arroscubana1

Anuncios

  1. Pingback: Arròs a la cubana | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s