Coca de Sant Joan

Ja s’acosta la revetlla de Sant Joan, i entre d’altres coses és sinónim de coques. Així que avui va de coca de Sant Joan de fruites confitades, i la dedico especialment al nostre benvolgut amic Andrés.

Ingredients:

75 ml de llet

35 grs. de llevat fresc

350 grs. de farina de força

50 grs. de mantega

60 grs. de sucre

5 grs. de sal

2 ous

100 grs. d’ametlla mòlta

Pell de llimona ratllada

Per decorar:

Fruita confitada, pinyons, 1 ou (per pintar) i una mica d’anís.

Primer de tot desfem el llevat amb la llet tèbia i afegim 2 cullerades de la farina. Reservem.

Mentrestant, batem els ous, el sucre, la sal i la pell de la llimona ratllada, afegim la mantega amb textura de pomada. Barregem bé tots els ingredients. Afegim l’ametlla mòlta i quan està tot ben barrejat anem incorporant la farina a poc a poc passant-la pel colador perquè no es facin grumolls. Per últim incorporem la llet amb el llevat i treballem bé la massa. Si veiem que queda molt enganxosa hi afegim una mica més de farina. Fem una bola, la posem en un bol tapada amb un drap i deixem reposar durant 20 minuts aprox.

Passat aquest temps agafem la massa la treballem una miqueta, no gaire, i la tornem a posar en el bol (amb una mica de farina perquè no s’enganxi). Ho tapem amb paper film transparent i ho deixem reposar a la nevera tota la nit.

A l’endemà veurem que ha doblat el seu volum. Agafem la massa i l’estirem amb el corró donant-li forma de coca.

Untem la safata del forn amb mantega i espolsem una mica de farina perquè no se’ns enganxi la coca. La posem al damunt i la decorem amb la fruita confitada i els pinyons. La pintem amb l’ou batut i la deixem reposar uns 30 minuts, aproximadament, en un lloc on no hi hagi corrent d’aire. Mentrestant, escalfem el forn a 170 graus.

Posem la coca a la part baixa del forn i la courem durant uns 15 minuts. Hem d’estar-hi  pendents perquè si es cou molt quedarà molt reseca. Primer sota i després per sobre perquè es dori.

Quan la traiem del forn li posem el sucre per sobre i la pintem amb l’anís perquè ens quedi brillant.

Ara només falta que es refredi i menjar-se la.

Un truc: perquè no se’ns cremin els pinyons, els deixarem en remull una estona.

Bon profit !

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anuncios

Un comentario

  1. Muchas gracias por esta coca, la intentare hacer esta semana y ya te contare, .
    Solo puedo decir impresionante que manos y que horno.
    Gonzalez

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s