Pastís Sacher

El pastís Sacher té els seus orígens a Viena. Té com a base un pa de pessic de xocolata recobert amb una capa de xocolata. El pa de pessic es talla per la meitat i es cobreix d’una capa fina de melmelada d’albercoc.

Tenia moltes ganes de penjar aquesta recepta, és un dels millors pastissos que faig, però em frenava una mica per les fotos. Aquest pastís es mereix millors fotos, però no sóc gaire bona fotògrafa… així que penjo aquestes perquè us feu una idea i quan en tingui de noves i millors ja les penjaré.

És ideal per a la celebració d’un aniversari. I tot i que us penseu que xocolata recobert de xocolata pot ser massa, no és així… ja m’explicareu…

Veureu que és una mica llarga, però no per això us desanimeu

Bon profit !!

Ingredients:

Pa de pessic:

150 grs de xocolata negre de cobertura (Nestle postres)

120 grs de farina

150 grs de sucre

100 grs de mantega

4 ous

1 culleradeta de llevat en pols

Per al farcit:

melmelada d’albercoc

Per a l’almívar:

50 grs de sucre

50 ml d’aigua

1 rajolinet de rom

Per a la cobertura:

150 grs de xocolata de cobertura (Nestle postres)

150 grs de nata per a muntar

75 grs de mantega

Pa de pessic:

Desfer la xocolata i la mantega al bany maria i deixar refredar una mica. En un bol batre els rovells i la meitat del sucre. Afegir la xocolata tèbia i batre bé fins aconseguir una massa homogènia. Afegir la farina amb el llevat tamissat. Muntar les clares a punt de neu i incorporar-hi la resta del sucre. Amb molta cura afegir-ho a la preparació anterior i barrejar bé perquè s’integrin tots els ingredients. Engreixar el motlle amb mantega i farina i abocar-hi la massa. Posar al forn a 180 graus, durant 20 minuts, i després baixar la temperatura a 150 graus i deixar coure uns 20 minuts més. Recordeu que el temps de cocció és diferent per a cada forn ! !

Almívar:

Escalfar l’aigua juntament amb el sucre i el rom. Deixar bullir durant 5 minuts.

Deixar refredar el pa de pessic i obrir-lo per la meitat. Agafar com a base la meitat superior i pintar amb l’almívar i després posar-hi la capa fina de melmelada d’albercoc. Tapar amb la meitat inferior del pa de pessic. Així aconseguim que el pastís ens quedi pla.

Cobertura de xocolata:

Desfer al bany maria la xocolata amb la mantega. Escalfar la nata i quan arrenqui el bull afegir a la xocolata, molt poc a poc i sense parar de remenar.

Colocar el pastís sobre la reixeta del forn i a sota posar un plat gran. Tirar la xocolata per sobre i amb l’ajut d’un ganivet escampar-la bé assegurant-nos de cubrir-lo bé.

Ja el tenim fet. Ara nomès s’ha de tenir paciència i ser capaços de deixar reposar unes hores la fresca.

Anuncios

  1. Boníssima! Des que la faig seguint la teva recepta triomfo. Ahir vaig recomanar el teu blog i especialment aquesta recepta, felicitats!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s