Melmelada de móres

Aquest cap de setmana l’hem passat al Mas El Carme, prop de Vic. Aquesta vegada hem anat amb uns amics i tots ens ho hem passat molt bé. Com eren tres dies de festa hem tingut temps per a tot: hem donat de menjar als animals, hem collit ous, hem anat a buscar canyes per a l’hort, hem fet excursions, ens hem banyat a la piscina i també hem collit móres.

Collint móres m’ha vingut a la memòria la meva infància quan amb les bicicletes anavem a buscar i menjar móres.  Les móres són un fruit amb molta vitamina C,E i A. També ens aporten potasi i fibra alimentària.

Si teniu oportunitat us animo a que n’aneu a buscar ara és la temporada i si feu melmelada les podreu gaudir durant tot l’any.

Bé, vam agafar un bon cistell amb la idea de fer melmelada. No n’havia fet mai, així que em vaig posar el devantal.

Bon profit !

 

Ingredients:

1 quilo i 1/2 de móres

400 grs de sucre

el suc d’1 llimona i 1/2

1/2 got d’aigua

Primer rentem bé les móres. Quan estan ben netes, les posem amb la resta d’ingredients en una cassola a coure, a foc baix, sense deixar de remenar fins que espesi una mica i agafi la textura de melmelada.

Hem de tenir a punt els pots de vidre, on posarem la melmelada, per això els netejarem i els mantindrem en calent. Posem la melmelada als pots, els tanquem i els girem cap per avall fins que estiguin freds, així aconseguirem fer el buit perquè la melmelada es conservi durant més temps…

Ja m’explicareu, eh  🙂

Anuncios

  1. Pingback: Melmelada de móres | Celler-Adocse

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s