Mona de Pasqua

La recepta de la mona de Pasqua és molt senzilla de fer i a més si la fem a casa tenim la possibilitat de fer-la al nostre gust. Ara teniu tot un any per a practicar, i espero que per a l’any que ve us animeu a fer-la i segur que us felicitaran.

Ingredients:

100 grs. de mantega

150 grs. de sucre

100 grs. de farina

100 grs. de ametlla mòlta

3 ous

1 culleradeta de llevat

Per a la cobertura:

150 grs. de xocolata de cobertura

150 ml. de nata per a muntar

75 grs. de mantega

Desfer la mantega i barrejar amb el sucre, la farina i llevat (tamisat),  i l’ametlla mòlta. Afegir els rovells d’ou i incorporar les clares muntades a punt de neu. Posar en un motlle, de 20 cm aprox., engreixat i enfarinat. Coure al forn durant 25-30 minuts a 180 graus, aproximadament. Deixar refredar.

Obrir el pastís transversalment i cobrir una de les parts amb melmelada d’albercoc. Tornar a tapar.

Per a fer la cobertura:

Desfer al bany Maria la xocolata amb la mantega i afegir poc a poc la nata calenta. Barrejar-ho bé.

Colocar el pastís sobre la reixeta del forn i sota un plat gran. I amb l’ajut d’un ganivet escampar bé la xocolata, assegurant-nos que queda tot ben cobert. Deixar reposar durant unes hores a la fresca.  Per adornar la mona podem posar les plomes, algun ou de xocolata blanca i al lateral del pastís posar ametlla o crocanti.

Bon profit !

Anuncios

Un comentario

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s